Magento 1 of 2? Wat verkoop je?

Een vraag die vaak voorbij komt bij media bedrijven is de keuze voor Magento 1 of 2. Welke versie kies je voor je klant en waarom? Hieronder een kleine samenvatting en advies.

Magento 1 Magento 2
  Het is een complex verouderd platform en dus out of the box vrij traag   Overstappen kost tijd en geld
  Wordt nog 3 jaar ondersteund maar alle nieuwe ontwikkelingen komen in Magento 2   Niet alle extensies zijn Magento 2 ready
 + Veel developers kennen het platform en wisselen van ontwikkelaar is dan ook makkelijker.  + Snellere laadtijd door nieuwe core, tot wel 10x zo snel!
 + Goedkoper in ontwikkeling  + Gebruiksvriendelijke administratie
 + Er zijn vele extensies beschikbaar en stabiel  + Nieuwe technieken zorgen dat developers slimmer en sneller kunnen werken

Ons advies:

Magento 2 bij een nieuwe shop.

Ondanks dat de plus- en minpunten per Magento versie ook afhangen van de klant zijn webshop en situatie, is ons advies duidelijk. Begin je een nieuw Magento project begin dan in Magento 2. Op korte termijn heb je te maken met extra development kosten en loop je mogelijk tegen problemen met extensies aan, maar op de lange termijn zet je de slimste stap voor je klant. De nieuwe technieken, responsive thema’s en performance winst van Magento 2 zal een lange adem hebben. Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat de overstap naar Magento 2 onvermijdelijk is door de beperkte ondersteuning van Magento 1. Dit betekent dat je klant de investering toch voor de boeg heeft.

Bestaande Magento 1 webshop? Wacht dan niet te lang af!

Er kleven aan de overstap naar Magento 2 nog wat uitdagingen. Maar dit betekent niet dat je dan nu nog stil moet zitten. Ga alvast aan de slag met jouw klant en Magento 2. Overstappen hoeft niet binnen nu en een paar maanden, maar laat die nieuwe technieken niet aan zijn neus voorbij gaan! VE Source helpt u bij het opstellen van de technische strategie.